Warberg behöver en seger för att haka på i toppen – på lördag väntar Lerum

Efter ett länge VM-uppehåll är det nu dags för Warbergs innebandyklubb att kliva ut i seriespel igen.

Publicerad Senast uppdaterad

Innebandy. Det är Lerum som står för motståndet i lördagens allsvenska match. De senaste mötena lagen emellan har slutat med två vinster, en oavgjord och en förlust i serie- och cupspel. Senaste matchen slutade hela 13-2 till Warberg, så fjolårssäsongens tabellsjua Lerum är säkert ordentligt revanschsugna.

Med sju spelade matcher, fem segrar och två förluster i ryggsäcken blir matchen mot Lerum viktig för att haka på Fagerhult Habo i toppen av tabellen.

– Vi går in i en mycket viktig period för hur säsongen kommer att arta sig, säger assisterande tränare Ludwig Bengtsson till Warbergs hemsida.

– Det gäller att följa matchplanen och göra jobbet, då är vi svårslagna. Lerum kommer definitivt ha filat på sin gameplan sedan förra matchen i Svenska Cupen oss emellan och det kommer bli en bra utmaning.

Det finns många tyliga kopplingar lagen emellan, antagligen till viss del med tanke på det geografiska läget. Just Ludwig Bengtsson var en del av laget för ett par år sedan, tillsammans med backen Markus Berntsson. Hos motståndarna finns även Oscar Eriksson Elfsberg, Sebastian Bodenmalm och Pontus Reinholdsson, alla med förflutet i Warberg.

– För mig personligen är det såklart en rolig match att möta sitt gamla gäng. En fin förening som fostrat många bra innebandyspelare på senare tid. Det blir alltid lite schack när man ställs mot en gammal tränarkollega som man delat allt och lite till med under några år, säger Bengtsson.

I truppen saknas för tillfället Edvin Körberg och Joel Birgersson på grund av sjukdom, och beslut om spel tas på matchdagen.

Powered by Labrador CMS