Undersköterskor prisas av kommunen

De får Varbergs kommuns medarbetarpriser.

Publicerad Senast uppdaterad

Varberg. Varbergs kommun har idag delat ut sina medarbetarpriser Årets kreativa medarbetare, Årets värdskapare och Årets jämlikhetspris.

Alla kommunens medarbetare har under hösten kunnat lämna in nomineringar till medarbetarpriserna och totalt har 75 personer blivit nominerade. Medarbetarpriserna har delats ut varje år sedan 2013.

Årets kreativa medarbetare är Susanne Arvidsson och Wassana Eriksson Buathong, undersköterskor och kollegor på Per Månsevägens äldreboende.

Årets värdskapare är Helen Ungberg, jobbcoach på arbetsmarknadsenheten.

Vinnare av Årets jämlikhetspris är Pär Selander, landskapsarkitekt inom offentliga rummet.

Juryns motiveringar

Susanne Arvidsson och Wassana Eriksson Buathong får priset för att de utmärkt sig i sina ansträngningar för att skapa en miljö med aktiviteter som inbjuder de äldre till att bidra med egna erfarenheter och kompetenser, uppleva nya saker och skapa nya kontakter och nätverk. Genom att tänka både gammalt, nytt och kreativt inspirerar Susanne och Wassana till en meningsfull vardag.


Helen Ungberg får priset för att hon möter alla med empati, intresse och en tro på att det aldrig är kört. Hon är också en fantastisk kollega och mentor som sprider värme på arbetsplatsen och ser till att alla trivs och är med.


Pär Selander har under året bjudit in eleverna från grundsärskolan i ett dialogprojekt för att utforma en ny utsiktsplats på p-huset Briggen, där många av deras idéer blivit verklighet. Han har gjort en stor insats för en grupp ungdomar som sällan eller aldrig är med och påverkar i offentliga sammanhang. De har fått se att deras intellektuella funktionsnedsättning inte utesluter dem, eller gör deras åsikter mindre viktiga.


Powered by Labrador CMS