BILDSPECIAL: Så följer partierna i Varberg valresultatet

Under söndagskvällen räknas rösterna efter det svenska valet till riksdag, kommun och landsting. Varbergs olika partier följer kvällens uppdatering noggrant runt om i staden – VTnu har kikat in hos ett par av dem.

Publicerad Senast uppdaterad

VAL 2022 Morgan Börjesson från Kristdemokraterna har en god känsla under valvakan, som hålls under kvällen på Naturum Getterön.

– Vi kommer att göra ett bra val och hoppas på regeringsskifte. Det har varit ett större intresse som accelererat under sista veckan när många gjorde sina sista beslut innan de gick och röstade, säger Morgan Börjesson (KD).

Anki Herdell, partiavdelningsordförande för Kristdemokraterna i Varberg instämmer.

– Det har varit trevligt – god stämning och god mat! Vi följer röstningen på storbild här i rummet bredvid, säger Anki Herdell (KD).

Jubel hos Socialdemokraterna vid första mätningarna

– Det är nära. Men ingenting är färdigt innan det är färdigt. Vi haft en S-ledd regering i åtta år, och går efter det framåt i mätningarna. Det är partiet som tillsammans har klarat av att berätta vad vi gjort under dessa år, säger Jeanette Qvist (S) som tillsammans med partikamraterna samlades i Verket på Brukstorget.

– Nu ska det bara hålla hela vägen! Det har varit jättebra stämning ikväll, vi har jobbat ända in i kaklet och gett allt vi kunnat. Siffrorna visar någonstans att vi lyckas leverera, och det är jag stolt och glad för, säger ordförande Lise-Lotte Bensköld Olsson (S).

Centern tappar – men ökar mot tidigare mätningar

När TV4 och SVT:s vallokalsundersökningar kom in under kvällen har Centerpartiet backat med -0,9 procentenheter – men resultatet till trots var stämningen god på Wenners, mitt i Varberg.

– Det är väldigt svårt att veta något om resultatet än så länge, i och med att det är vallokalsundersökningar. Men vi var jätteglada över att vara fjärde största parti, det var många glada tillrop, säger Lena Språng (C).

– En bra kväll än så länge med god stämning. Vi har många valarbetare som jobbat och slitit hårt. Det är klart att vi har ett tapp, men man får utgå från hur vi låg strax innan sommaren och vi har gjort en stark spurt i valrörelsen och ökat under sista perioden, säger Christofer Bergenblock (C).

Vänsterpartiet fyllde Gästis

Restaurang Gästis fylldes med Vänsterpartiets ballonger, flaggor och affischer under kvällen, där både mat och musikunderhållning stod på menyn.

– En superbra kväll! Det är schysst stämning, mycket folk och god mat. Än så länge är mätningarna väldigt osäkra, så jag lägger inte för mycket vikt vid dem, säger Lena Ludvigsson, ordförande för Vänsterpartiet i Halland.

Liberal tårta och kaffe hos Cecilia Rönn

När vallokalerna stängde visade undersökningarna att Liberalerna klarade riksdagsspärren, efter att ha legat på 2,5 procent i våras. Hemma hos Cecilia Rönn jublades det när Varbergs liberaler samlats på kvällens kanske gemytligaste valvaka med tårta och kaffe.

– Vi ser ut att ha passerat fyraprocentspärren, och med tanke på hur det såg ut i våras är det en enorm återhämtning och väldigt glädjande. Sen är inget färdigt innan det är färdigräknat, säger Liberalernas ordförande Cecilia Rönn.

– Det är en nagelbitare fortfarande, men vi börjar kunna slappna av lite grann gällande riksdagen. Det är en fantastisk comeback, säger andra vice ordförande Tobias Carlsson.

Powered by Labrador CMS