En inglasad terrass, ett sedumtak och möjligheten att ha öppet året runt är vad som väntar från och med november för Restaurang Fästningsterrassen.
En inglasad terrass, ett sedumtak och möjligheten att ha öppet året runt är vad som väntar från och med november för Restaurang Fästningsterrassen.

Nu uppgraderas Fästningsterrassen

Restaurang Fästningsterrassen, som är belägen mitt framför muren på Varbergs fästning, är i full fart med att uppgraderas.

Publicerad Senast uppdaterad

VARBERG Det är just terrassen på den övre delen av byggnaden som renoveras, när markiserna byts ut mot en inglasning, med möjligheterna att öppna upp vid fint väder.

Genom uppgraderingen av terrassen kommer även restaurangen kunna förlänga säsongen, något som också kommer att leda till att ägaren Torben Andersen kan anställa mer personal och få en bättre kontinuitet.

– Vi kommer nu att kunna ha öppet året runt, samt anställa ytterligare runt tio personer som jobbar heltid. Tidigare har vi varit ett fåtal personer som jobbar hela året, och framåt högsäsong behöver vi sen lära upp en helt ny stab, vilket tar tid. Det kommer att bli en mindre tröskel nu, vilket är gynnsamt för vår verksamhet, säger Torben Andersen.

Uppgraderingen har varit på tal sedan 2016

Utbyggnaden har varit på tapeten ända sedan Torben tog över år 2016, och i detta fall var det han som tog första kontakten med hyresvärden Varbergs Fastighets AB.

– När hyresgäster tar kontakt med oss och har ideér om utveckling, utreder vi som fastighetsägare om det går att genomföra. Här har vi lyckats att hitta en bra lösning, säger Anna-Kajsa Stengård, affärsutvecklare på VFAB.

Arbetet ska vara klart den 7 november, där Wästbygg har hand om utbyggnaden via arbetsledare Alexander Ulfsson. Under besöket håller byggarbetarna på att öppna upp för att kunna komma till det undre bjälklaget.

– Sedan kommer vi bulta ned stålkonstruktioner för att till slut lägga sedumtak. Första gången jag kom upp här blev man helt slagen av den otroligt vackra utsikten. Nu har vi varit här i två veckor, så man blir lite hemmablind. Men det kommer att bli väldigt bra, säger Alexander Ulfsson.

Öppnar upp möjligheter för fler bokningar

När arbetet är färdigt kommer Fästningsterrassen att kunna möta kundförfrågningar som till exempel bröllop och företagsevent – något de tidigare fått tacka nej till på grund av vädret.

– Vi kan öppna tidigare och stänga senare, och behöver heller inte köra möbler och växter fram och tillbaka. Det kommer att bli mycket bättre, säger Torben Andersen.

Tillsammans med utsikten, och när solen går ned bortom horisonten, mitt framför restaurangen, är det en plats som VFAB är måna om att förvalta.

– Utvecklingen kommer ge restaurangens gäster en upplevelse att vara här oavsett väder – året runt, avslutar Anna-Kajsa Stengård.

Powered by Labrador CMS