Fredrik Hammarström, vd och Simon Leppämäki, chefredaktör för nya webbtidningen Falkenbergs Nyheter.
Fredrik Hammarström, vd och Simon Leppämäki, chefredaktör för nya webbtidningen Falkenbergs Nyheter.

VT växer – startar ny lokal webbtidning i Falkenberg

Inom kort lanseras sajten Falkenbergs Nyheter. Där kommer läsarna få gratis nyhetsuppdateringar om det som händer inom den egna kommunen.

Publicerad Senast uppdaterad

Falkenberg/Varberg. Varbergs Tidning AB står bakom satsningen på den nya webbtidningen. VT lanserades som veckoutgiven papperstidning i februari i år och har numera också en egen nyhetssajt med dagliga uppdateringar. Nu bildas även en Falkenbergsredaktion.

– Det känns oerhört spännande att utvidga satsningen. Vi ser att etableringen i Falkenberg faller väl ihop med vår etablering i Varberg. Vi har fått en väldigt bra start i Varberg och precis som i Varberg kommer vi till Falkenberg för att stanna, säger vd:n Fredrik Hammarström om satsningen i ett pressmeddelande.

Hur ser ni på konkurrensen med HN?

– Många kommuner har både en prenumererad tidning och ett alternativ som är gratis. Falkenberg saknar just nu gratis nyheter. Vi vill fylla det tomrummet.

Chefredaktör för sajten blir Simon Leppämäki, som har samma roll på VT och även på koncernens systertidningar i Sjuhäradsbygden.

– Vi har en lång historia av att jobba med lokala nyheter som är gratis. Vi vet att man som gratistidning eller gratissajt kan få en viktig roll som lokal nyhetsförmedlare eftersom man kan nå väldigt många läsare, säger Simon Leppämäki.

På falkenbergsnyheter.se kommer falkenbergarna att få läsa om ämnen som berör dem i vardagen.

– Det kan vara att trafiken står stilla efter en olycka på E6:an, att det öppnar en ny restaurang på Storgatan eller att FFF har värvat en ny anfallsstjärna, säger Simon Leppämäki.

Powered by Labrador CMS