Den lokala profilen Jon Lindén, har sålt delar av sitt bolag till storföretaget Etteplan för att ytterligare utveckla maskininlärning och AI.
Den lokala profilen Jon Lindén, har sålt delar av sitt bolag till storföretaget Etteplan för att ytterligare utveckla maskininlärning och AI.

Etteplan investerar i Varbergsföretag

Det multinationella bolaget köper in sig i bolag från Läjet.

Publicerad

Genom att Etteplan köper in sig i bolaget har man säkrat en snabbare framfart inom området för maskininlärning och AI, artificiell intelligens. Varbergsföretaget Ekkono Solutions AB har funnits sedan 2016 och har utvecklat en programvara som används för att till exempel analysera fordon eller elmotorer i realtid. Till exempel genom att anpassa sin energiförbrukning.

”Etteplan är en fantastisk partner för oss. Deras djupa och breda tekniska kunskap hjälper oss att vidareutveckla användningen och implementeringen av vår teknik. Bland Etteplans kunder finns många maskin- och utrustningstillverkare som kan använda vår innovativa teknik för att förbättra sina produkter”, säger Ekkonos VD Jon Lindén i ett pressmeddelande.

Varbergsföretaget är ett startup-bolag som arbetar för att optimera underhåll och öka effektivitet på maskiner, även utan att skicka och hämta information i molnet. Detta gör att tekniken är en stor fördel för de maskiner som inte är anslutna till internet. Nu får Etteplan en plats i styrelsen av bolaget för att kunna styra utvecklingen och vara med och arbeta med den på ett helt nytt sätt.

”Dataanalys och optimering av maskiner och utrustning blir allt viktigare när företagen utvecklar sina maskiner och utrustningar för att bli allt mer energieffektiva. Investeringen i ett startup-företag stöder Etteplans strategi och mål att införa modern teknik som en del av våra servicelösningar. Vårt mål är att samarbeta på djupet och styra utvecklingen av Ekkonos teknik. Vi vill använda tekniken för att skapa värde för våra kunder och stödja utvecklingen av framtida hållbara maskiner och utrustning”, säger Etteplans CEO och koncernchef Juha Näkki.

Powered by Labrador CMS