Derome i debattartikel: "Sluta bromsa klimatomställningarna"

Tillsammans med 226 svenska företag har träindustriföretaget Derome skrivit en debattartikel i Aftonbladet med en tydlig uppmaning till svenska politiker – ”sluta bromsa klimatomställningarna”.

Publicerad

DEROME Anders Carlsson är hållbarhetschef på Derome och anser att en del politiker ser klimatomställningen och rådande klimatkris enbart som ett problem, när man istället borde se det från ett annat håll.

– Vi skulle vilja se att man satsar och stimulerar oss, ger oss mycket tydligare regelverk och ramverk, och framför allt tydligare och tuffare krav redan nu – branschen är rustad, säger Anders Carlsson till Sveriges Radio.

I debattartikeln skriver företagen att klimatomställnigen innebär enorma möjligheter för svenska företag och deras anställda. På samma sätt som Sverige var i framkant gällande digitalisering, tack vare politiska beslut, anser företagen i debattartikeln att vi nu har samma möjlighet att ta en position långt fram i klimatomställningsarbetet. Derome ser dessa konkurrensfördelar via ett skärpt klimatarbete de tre senaste åren.

– Vi får väldigt många fler förfrågningar kring leveranser. Det hade vi aldrig fått om vi inte hade haft den positionen i klimatarbetet. Vi drar till oss leverantörer som vill jobba med oss, nya medarbetare, samt kunder som vill handla av oss.

I debattartikeln anser företagen att det ”inom näringslivet är en självklarhet att gå före”, som en respons på varför Sverige ska göra det, jämfört med andra länder som har en större miljöpåverkan. Derome kommer enligt Anders Carlsson att anamma den taktiken och öka farten i de här frågorna framöver.

Powered by Labrador CMS