Varbergstjej knivhuggen i höften – så blev domen

Ett bråk urartade och tjejen blev knivhuggen.

Publicerad Senast uppdaterad

Varberg. Händelsen inträffade i en grannkommun i början av året. Några tjejer, som tidigare hade varit goda vänner, hamnade i bråk och en tjej i 15-årsåldern hade beväpnat sig med en kökskniv.

Exakt vad som sedan hände har de inblandade inte varit överens om. Det har också funnits spretande vittnesuppgifter som gett stöd åt olika versioner.

Klart är i alla fall att en Varbergstjej blev knivhuggen i höften. Tjejen i 15-årsåldern åtalades i Varbergs tingsrätt och har nu dömts för grov misshandel och grovt olaga hot.

Den nu dömda tjejen hävdade själv att hon agerade i nödvärn: hon var fasthållen, hade kniven i ena handen och viftade med armarna för att komma loss – möjligen kan hon då ha rispat den andra tjejen.

Karaktären på sårskadan visar dock att det snarare handlat om ett hugg och rätten anser inte att utredningen har visat att knivtjejen kan ha känt sig så hotad och rädd i den situationen. Tvärtom finns det bevis – bland annat i form av filmklipp – som visar att hon var ”kaxig” och pådrivande i bråket.

Brottets straffvärde motsvarar fängelse i två år för en person över 21 år men tjejen döms till ungdomsvård med anledning av sin unga ålder.

Powered by Labrador CMS