Bengt Johansson, ordförande i 24:7 i Varberg.
Bengt Johansson, ordförande i 24:7 i Varberg.

Två mandat för nya 24:7 – ”folk är trötta på de etablerade partierna”

De nya partierna 24:7 och Varbergspartiet samlar två mandat i fullmäktige. Hur det påverkar blockbildning är ännu inte klart, men ordförande Bengt Johanssons riktning är tydlig. "Vi kommer inte att gå med på en enda nedskärning för vanligt folk", säger Johansson.

Publicerad

VARBERG Precis som Mikael Bonde är Bengt Johansson i 24:7 nöjd med valresultatet, när VTnu når honom dagen efter att de förkunnats.

– Det känns utmärkt. Det är resultatet av att folk i ökad utsträckning är trött på de etablerade partierna, och att vår rättvisepolitik har bäring.

Det har påbörjats möten för blockbildning, hur ställer ni er till den processen?

– Vi har sagt att vi kan samarbeta med alla, men vi kommer inte att rucka på de principer som vi har gått till val på och fått väljarnas förtroende för. Vi kommer inte att gå med på en enda nedskärning för vanligt folk.

Är det några som kontaktat er ännu?

– Nej. Vi har bara två mandat, det är inte troligt att vi blir det.

Hur ser du på perioden framöver?

– Vi ska sätta oss in lite bättre i detta, och sen påbörjas en fyraårig mandatperiod. Men lika viktigt som att sitta i fullmäktige är det att fortsätta utveckla folkrörelsearbetet i bostadsområden och på arbeten. Finns inte den kraften spelar det inte så stor roll om man har mandat i fullmäktige.

Hur kommer ni att kunna samla den kraften?

– Mandatperioden kommer med allra största sannolikhet att innebära stora nedskärningar och vi ska dra vårt strå till stacken för att bekämpa dem.

Powered by Labrador CMS