Mikael Bonde och Varbergspartiet tog två mandat i kommunfullmäktige. Nu väntar diskussioner med övriga partier om hur kommunen ska styras.
Mikael Bonde och Varbergspartiet tog två mandat i kommunfullmäktige. Nu väntar diskussioner med övriga partier om hur kommunen ska styras.

Varbergspartiet och 24:7 tog plats i kommunfullmäktige

När alla röster i Varberg nu är räknade är det klart att de nystartade partierna Varbergspartiet och 24:7 tar sig in i kommunfullmäktige med två mandat.

Publicerad

VARBERG Det är en lycklig Mikael Bonde från Varbergspartiet som har tagit del av valresultatet och under kvällen suttit och tittat närmare på siffrorna.

– Det är helt fantastiskt att ett nystartat parti gått från noll till tio procent av rösterna i centralorten. Vi har haft våra valfrågor kring förtätningen i staden och man kan se att det gett utslag, säger Mikael Bonde.

De nystartade partierna står för den största ökningen i mandatfördelningen när de går från noll till två. Bland övriga partier är det Socialdemokraterna (19 mandat) och Sverigedemokraterna (nio mandat) som ökar ett mandat, Moderaterna ligger kvar på sina 13 mandat, och övriga partier backar.

– Vi har lyckats att komma fram med våra budskap, även fast vi inte har blivit inbjudna till alla debatter. Vi och 24:7 har trots det lyckats att gå fram med två mandat, vilket visar att man är missbelåten med stadsplaneringsfrågor och sociala frågor inom vården.

Vad händer nu, vilka kan ni tänka er att samarbeta med?

– Vi är inte de stora i rummet och äger inte frågan att bilda block. Det är upp till andra att ta stafettpinnen och bjuda in till samtal. Men vi är öppna att samarbeta på bägge sidor, vi har gått till val på sakfrågor och här gäller det att se vilka av dem vi kan komma överens om.

VTnu har sökt Bengt Johansson från 24:7 för en kommentar.

Powered by Labrador CMS